Concertreeks Musica@Parola strijkt drie maanden neer in Sint-Martinuskerk

Musica@Parola keert vanaf 21 augustus terug. De concertreeks startte in oktober 2020 in de Sint Martinuskerk van Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek), maar na twee concerten moesten de organisatoren de reeks al onderbreken. Het concept verbindt muziek, woord en literatuur met elkaar.

Musica@Parola wordt georganiseerd door vzw Renate Devreese in samenwerking met het Kerkbestuur Sint-Martens-Bodegem en Oxfam Wereldwinkel Dilbeek. En dat met de volledige programmatie die oorspronkelijk in 2020 gepland stond. “Musica@Parola biedt dertien concerten na elkaar aan in de Sint-Martinuskerk van Bodegem”, zegt mede-organisator Karel Nijs, voormalig VRT-producer bij Radio 3 en Klara. “Meer dan 25 professionele musici werken avontuurlijke programma’s uit met klassieke muziek en andere genres. Speels en gevarieerd, dikwijls samen met hun studenten. En met ruimte voor verhalen, poëzie en andere kunsten.” 

Bruno De Schaepdrijver, Sarah Copriau en Leen Dubois geven op 21 augustus de aftrap met hun altviool, orgel, piano en klarinet. Verder mag je ook concerten verwachten met Alice Toen, gitarist Jean Van der Schueren, sopraan Françoise Vanhecke en celliste Ann Van Hecke met pianist Bart Meynckens. Alle concerten starten om 20 uur en duren anderhalf uur. Je betaalt per concert 20 euro met een drankje inbegrepen, kinderen onder 12 jaar mogen gratis binnen. Reserveren op de website van Musica@Parola.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland