Eerste twee deelwagens beschikbaar aan administratief centrum en Limbosweg

Aan het administratief centrum en Limbosweg staan voortaan twee deelwagens. Deze wagens zijn een eenvoudige transportoplossing en ecologisch. Ze zijn een handige optie voor inwoners die af en toe een auto nodig hebben of eens elektrisch willen rijden. Het gemeentepersoneel kan ook gebruik maken van de deelwagens.

Een deelwagen is voor velen een nieuw concept, maar het principe is eenvoudig: je downloadt de app Share Mobility, registreert jouw profiel en boekt een elektrische deelwagen naar keuze. Je betaalt per uur of per dag. Na de rit breng je de wagen terug naar zijn oorspronkelijk plaats.

“Het stimuleren van een moderne multimodale mobiliteit is één van de doelstellingen in ons meerjarenplan”, vertelt schepen van Mobiliteit Marie-Jeanne Thaelemans (Samen Anders). “Er staan al deelfietsen aan de Plantentuin en nu zijn er ook deelwagens ter beschikking in beide dorpskernen. We hopen hiermee duurzaam leven en bewegen in de gemeente te promoten en mobiliteitsproblemen te verbeteren. Zowel inwoners als het gemeentepersoneel kunnen gebruik maken van de wagens.”

Een deelwagen heeft heel wat voordelen: je kan steeds een deelwagen in de buurt reserveren via je smartphone en verliest geen tijd met praktische zaken. Ook is het systeem zeer flexibel. De gebruiker kiest wanneer en voor hoe lang je de auto gebruikt. Doordat je enkel je effectieve gebruik betaalt, is een deelwagen een goedkope optie. Parkeren kan op sommige locaties langs de baan en op niet-afgesloten publieke parkings. De deelwagens zijn ook volledig elektrisch, wat goed is voor het milieu en onze luchtkwaliteit.

Het zijn moderne en veilige deelwagens. In elke wagen vind je ook ontstemmingsmateriaal terug, wat belangrijk blijft in deze tijden. Is er toch iets of heb je vragen? Dan kan je de hotline van Valckenier Share bereiken via 02/456.08.98.

Lijkt een deelwagen jou wel interessant, maar blijft het een grote stap en wil je meer informatie? Dan kan je je nu al inschrijven voor één van de infosessies in september. Hier krijg je in kleine groepen meer informatie over de werking en mag je gratis een testrit doen. De infosessies gaan door op dinsdag 21, donderdag 23 en woensdag 29 september. Inschrijven kan via www.meise.be. Meer informatie volgt nog.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise