Nieuwe ANPR-camera op Kasterlindenstraat en Kattebroekstraat moet sluipverkeer naar Brussel ontmoedigen

Dilbeek gaat de strijd aan met sluipverkeer in de buurt rond de Kasterlindenstraat en Kattebroekstraat. Doorgaand verkeer zal vanaf september 2021 niet langer toegestaan zijn in een gedeelte van de Kattebroekstraat en de Berchemstraat tijdens de spitsuren. Autobestuurders die toch doorrijden, zullen beboet worden.

De bewoners van de woonstraten rond de Kasterlindenstraat en Kattebroekstraat in Dilbeek vragen al langer naar een oplossing voor het toenemend sluipverkeer. Op een normale werkdag krijgen deze woonstraten duizenden auto’s per dag te slikken. In 2019 werd er in de Kasterlindenstraat nog tijdelijk eenrichtingsverkeer ingevoerd door de drie omliggende gemeenten (Berchem, Molenbeek, Dilbeek). Dit gold als proefproject om het sluipverkeer van en naar Brussel op te lossen. “Deze straten zijn er niet op voorzien om zoveel doorgaand verkeer te dragen”, verduidelijkt Stijn Quaghebeur (N-VA), schepen van Openbare Ruimte. “Bovendien staan wij ervoor dat Dilbeek een aangename gemeente moet blijven om te wonen. Daarom pakken we dit probleem met beide handen aan.”

Trajectcontrole

De bewoners van de Kattebroekstraat en de Berchemstraat die op de trajectcontrole wonen, kunnen nog steeds op elk moment van de dag hun straat in- en uitrijden. De bewoners van enkele omliggende straten kunnen een vergunning aanvragen om deze straten ook door te rijden tijdens de piekuren. Tijdens een infosessie met de bewoners zal deze beslissing verder worden uitgelegd.

Doorgaand verkeer wordt vanaf september 2021 verboden in de Berchemstraat en de Kattebroekstraat tijdens de piekuren op werkdagen van 6.30 tot 9.30 uur en van 15.30 tot 19 uur. Een camera registreert tijdens deze uren alle doorrijdende wagens in de Kattebroekstraat tussen de V. van Malderlaan en de Oude Eikelenberg en in de Berchemstraat tussen H. Moeremanslaan en het rondpunt. Wie toch doorrijdt, zal vanaf oktober 2021 beboet worden.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland