Wandelliefhebbers organiseren zelf fotozoektocht: “Gemeente op een andere manier laten ontdekken”

Twee fervente wandelliefhebbers die zelf sinds enkele jaren de microbe van de fotozoektochten te pakken hebben, hebben het idee opgevat om er nu zelf één te organiseren. “We willen de deelnemers zo op een andere manier onze gemeente laten ontdekken.”

“Het is dan ook onze bedoeling om elk jaar telkens een andere deelgemeente in de kijker te plaatsen via een fotozoektocht”, vertellen Patrick Van Rumste en Luc Larivière. “Zelf zijn wij twee vrienden die dit belangeloos doen; we maken dan ook geen deel uit van een vereniging, wandelclub of organisatie. Wij zien dit als een hobby waar we andere mensen via een gratis evenement kunnen laten meegenieten van onze passie.”

Het is de bedoeling dat de deelnemers 12 foto’s vinden tijdens een wandeling van 9 km in de deelgemeente Oppem. De deelnemers hebben hiervoor in totaal 4 maanden tijd (tot eind september). “Hiervoor maken we gebruik van het wandelknooppunt netwerk. De start kan gedaan worden op twee verschillende plaatsen: in Meise centrum en aan het kerkje van Oppem. De deelnemers dienen aan te geven tussen welke twee knooppunten men welke foto terug vond. Eenmaal de wandeling gedaan, kan men de antwoorden ingeven via de website. Daar zijn ook 2 schiftingsvragen die gelden bij geval van ex aequo.”

Dankzij de vrijgevigheid van enkele sponsors zijn er ook een tiental prijzen te winnen waaronder als hoofdprijs een waardebon voor een etentje ter waarde van 85 euro.

Alle informatie, inclusief de te zoeken foto’s, kan men vinden op de website https://fotozoektochtmeise.wixsite.com/2021 en Facebookpagina https://www.facebook.com/fotozoektochtmeise

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise