Stop Parkinson vzw lanceert nu ook virtuele actie ‘Stop Parkinson Hand Walk 2021’

Na het grote succes van de Stop Parkinson Walk en de huidige actie van het virtueel parcours, wordt nu een nieuwe ludieke actie georganiseerd. Onder de koepel ‘Stop Parkinson. Start de beweging’ kan je via je smartphone, tablet of pc virtuele stappen zetten. Door met je vingers stappen te zetten op je scherm in het spel, wandel je doorheen drie virtuele werelden. Nadien kan je die stappen omzetten in een financiële steun voor het onderzoek naar de ziekte van Parkinson.

Dilbekenaar Ivo de Bisschop organiseerde vorig jaar De Stop Parkinson Walk. Hij wandelde in 49 dagen rond de Belgische grens om geld in te zamelen voor het onderzoek naar de ziekte van Parkinson, waar hij zelf aan lijdt. De campagne bracht in totaal 300.000 euro bij elkaar voor vier wetenschappelijke onderzoeksprojecten in samenwerking met de Demoucelle Parkinson Charity. Het researchcentrum van acteur Michaël J. Fox verdubbelde het bedrag, waardoor er maar liefst 600.000 euro wordt geïnvesteerd in het onderzoek.

Na de tweede actie Let’s move for Parkinson, wordt nu ook een derde actie georganiseerd om het onderzoek naar Parkinson verder te ondersteunen. Deze keer hoef je er zelf niet eens voor naar buiten te gaan, want je kan het gewoon doen vanuit jouw eigen huiskamer. “We willen dit jaar de brede Belgische bevolking de kans geven om op een ludieke manier de strijd tegen Parkinson te steunen”, zegt Ivo de Bisschop. “Iedereen kan namelijk getroffen zijn door de aandoening, zowel rechtstreeks als via iemand in hun brede of dichte omgeving. We hopen met deze actie het succes van vorig jaar te kunnen evenaren en de levens van meer dan 40.000 Belgische parkinsonpatiënten te veranderen.”

Stappen op je smartphone

Het spel op de website van stopparkinson.be is eenvoudig: zet simpelweg zo veel mogelijk stappen met je vingers op je smartphone, tablet of laptop. Je krijgt een minuut de tijd om te vorderen in het spel, de maximumscore te behalen en drie werelden te ontdekken. Starten doe je in de stad waar het gemakkelijk wandelen is, en eindigt op het strand, net zoals Ivo eerder deed met de Stop Parkinson Walk. “Wie weet kan je het zelfs beter doen dan enkele BV’s of influencers”, gaat Ivo verder. “Je hebt zelfs de mogelijkheid om om vrienden, collega’s en familie uit te dagen. Na het spel krijg je de kans om per gezette stap 0,05 euro te doneren, maar natuurlijk kunnen vrije bijdragen ook.”

De campagne wordt ondersteund door een tv- en radiospot die vanaf vandaag t.e.m. 4 juni zullen lopen als Boodschap Van Algemeen Nut op VRT. Daarnaast worden gedurende de hele maand juni kortere versies van de video getoond op de online kanalen van SBS en op Facebook, Instagram en YouTube. Aangevuld met banners om de campagne te ondersteunen. De ideale periode want de laatste loodjes wegen het zwaarst voor zowel de werkende mens als de studenten. Met deze ludieke app kunnen zij een korte pauze nemen en het aangename koppelen aan een goed doel.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland