Drive-through bezoek aan de Kerstman in Dilbeek

Kristel Schoonjans (43), Sofie Deleu (38), Elke Spans (41) en Fien Raveschot (40) zijn vier bezoemvriendinnen uit Dilbeek. Alle vier vonden ze dat het tijd was om iets uit te werken voor Kerstmis, ook al mogen de kinderen niet tot bij de Kerstman langsgaan.

Daarom besloten ze om een drive-through bezoekje aan de Kerstman te organiseren. “We kregen toestemming van de gemeente om een drive-through bezoekje aan de Kerstman uit te werken”, klinkt het bij de vriendinnen. “Aangezien we alle drie mama zijn van drie kinderen, vonden we het belangrijk dat ze hun idee van de echte Kerstman niet kwijt speelden. Ook al is het nu een COVID-19 tijdperk, iets coronaproof organiseren kan altijd.”

Het principe is dat alle auto’s op 20 december rechts van het gemeentehuis kunnen aanschuiven met de kinderen voor een bezoekje aan de Kerstman. Op het gemeenteplein zelf wordt er gezorgd voor entertainment tijdens het wachten. Een groep vuurspelers ‘A Subtle Alchemy’ zorgen voor een spektakel aan de hand van vuurdansen. MaDaMmms zal zorgen voor de nodige opwarming en verse Luikse wafels afbakken. Achter het gemeentehuis wordt er een opstelling klaargemaakt met sfeerverlichting, kerstbomen, elfjes, sneeuwpop Olaf én natuurlijk de Kerstman!

Make Belgium Great Again

Vanuit de wagen kunnen de kinderen op de foto met de Kerstman. Die foto’s worden genomen door een fotograaf ter plaatse. Op deze manier hoeft niemand de wagen in of uit te stappen om de veiligheid te garanderen. “Er komt een giftbox te staan waar iedereen een vrije bijdrage in kan deponeren, want de actie is voor iedereen volledig gratis”, sluiten de vriendinnen af. “Tijdens de actie verkopen we snoepzakjes aan vijf euro voor het goede doel, namelijk ‘Make Belgium Great Again’. Ook een deel van de opbrengst van de wafels en de volledige giftbox worden aan hen geschonken.” Verdere details over de actie kunnen geraadpleegd worden op het Facebook evenement ‘Ontmoet de kerstman’. Inschrijven voor deze actie is niet nodig.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland