21 vrijwilligers aan de slag in Dilbeekse woonzorgcentra

Op 30 oktober lanceerden zeven Dilbeekse woonzorgcentra een campagne om extra helpende handen te zoeken. Via affiches gingen ze samen met de hulp van Welzijnsschepen Walter Zelderloo (Open Vld) op zoek naar vrijwilligers die konden helpen wanneer er zich een personeelsuitval zou voordoen. De campagne is nog steeds lopende en kent tot nog toe een groot succes.

Een zestigtal mensen hebben zich tot nu toe aangemeld voor meer informatie. De kandidaten worden gematcht met een woonzorgcentrum en vacature naar keuze. “Momenteel zijn er 21 vrijwilligers aan de slag over de Dilbeekse woonzorgcentra”, reageert Welzijnsschepen Walter Zelderloo (Open Vld). “Zij kregen bij de start een opleiding over het gebruik van beschermmateriaal en de maatregelen.” De vrijwilligers worden ingezet voor de ondersteunende taken zoals het onthaal, begeleiding van bezoekers, poetsen of koken. “Dankzij deze helpende handen kan zorgpersoneel meer tijd besteden aan de kern zorgtaken.”

Niet alle vrijwilligers zijn al opgestart omdat de woonzorgcentra uit veiligheidsoverwegingen het aantal buitenstaanders moet beperken. “Deze extra helpende handen betekenen een enorme steun voor alle medewerkers”, sluit Zelderloo af. “Niet alleen de hulp van de vrijwilligers die al aan het werk zijn, maar ook de geruststelling dat er vrijwilligers zijn die willen komen helpen als er een plots personeelstekort zou ontstaan, betekent voor de woonzorgcentra in deze onvoorspelbare tijden een enorme geruststelling.” Meer informatie kan je vinden op de website van de gemeente Dilbeek.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland