20 jaar Café Sint-Anna

Vlak aan het ‘Breugelkerkje’ van Sint-Anna-Pede vind je Café Sint-Anna. De sympathieke dame achter de toog luistert naar de naam Lydia Dauw. Binnenkort mag ze een dubbele verjaardag vieren: 20 jaar Café Sint-Anna en zelf wordt ze 65. Op die 20 jaar is Lydia uitgegroeid tot een dorpsfiguur. Iedereen in Sint-Anna maar ook ver daarbuiten kent haar als de cafébazin van Sint-Anna. Jaarlijks komen er een aantal klanten hun nieuwjaarsbrief voorlezen. Uiteraard gaat dat gepaard met een hapje en een drankje.

In het Breugeljaar doet Lydia bovendien iets speciaals. Ze organiseert een schilderwedstrijd ‘Breugel Achterna’ voor kinderen en jongeren (tot 25) uit Dilbeek. Kunstwerken op doek of papier moeten ingeleverd worden vóór 31 maart. Dan buigt de jury – onder leiding van Jacky Duyck – zich over de inzendingen en op zaterdag 18 mei worden de winnaars bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt. In drie leeftijdscategorieën worden telkens vijf prijzen uitgereikt. De kunstwerken blijven tot 25 oktober tentoongesteld in Café Sint-Anna.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland