Klimaatmars ook in Asse

Vrijdagnamiddag trokken zo’n duizend leerlingen van de Assese scholen door het centrum in hun eigen klimaatmars. Die was georganiseerd door de klimaatraad van het Atheneum Vijverbeek. De stoet werd gevormd in het Park Waalborre en trok door de Parklaan en de Boekfos om via de Weverstraat naar het pleintje voor het Oud Gasthuis te trekken.

Kinderen en jongeren uit diverse lagere en secundaire scholen van Asse namen deel aan de klimaatmars, één van de 2000 klimaatacties die vrijdag in 126 landen werden georganiseerd. “Ik ben blij dat jullie in Asse zijn gebleven en niet naar Brussel zijn getrokken, dat vermindert jullie ecologische voetafdruk,” zei gemeenteraadsvoorzitter Johan De Rop om de enthousiaste jongeren te verwelkomen.

Maar het woord was vooral aan de schoolgaande jongeren zelf. Zij drukten de hoop uit dat we morgen zullen leven in een betere wereld met een minder bedreigend klimaat. De gemeente en de lokale politie hadden hun medewerking verleend en zorgden dat alles veilig kon gebeuren.

Voor meer foto’s ga naar onze fotospecial door naar beneden te scrollen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk