Hof Ter Smissen wordt wooncomplex

Het Hof Ter Smissen, de Dilbeekse hoeve die bekend werd dankzij de soap Thuis, wordt omgebouwd tot een wooncomplex met 27 woningen.

De boerderij, die jarenlang deel uitmaakte als decor voor de serie, werd ook uitgebaat als manege en café. In 2009 sloot de zaak de deuren. De hoeve raakte in verval en werd verkocht aan projectontwikkelaar Lode Verdoodt. Hij plant er nu een woonproject en dient binnenkort de bouwaanvraag in.

De vervallen gebouwen worden gesloopt en vervangen door 27energiezuinige woningen. Het statige hoofdgebouw en de binnenkoer blijven wel behouden. Momenteel worden de definitieve plannen voor het gebouw afgewerkt. Als alles vlot verloopt, begint de sloop van de vervallen gebouwen komende zomer.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland