Dikke Neko is eerste kattencafé van de streek

In Dilbeek opende het eerste kattencafé van de streek de deuren. In Dikke Neko zijn katten de baas.

Cakedesigner Didier Marneffe staat voortaan van donderdag tot zondag in zijn nieuwe bio-tearoom in de Spanjebergstraat. Maar Dikke Neko is niet zomaar een tearoom: de katten zijn er de baas. Wie bij Dikke Neko komt genieten van een ontbijt, lunch of gebakje, maakt er kennis met de vier poezen Mitsuko, Kintaro, Toshi en Yumi. Didier en zijn vrouw Juliane kregen de kattenmicrobe te pakken toen ze moesten ‘catsitten’ op de poes van de dochter. “Voordien hadden we alleen een hond. Maar we zijn ons beginnen te verdiepen in de wereld  van katten en zo ontstond onze liefde voor de dieren”, zegt Didier.

Op het menu van Dikke Neko staan verschillende biologische gerechten. Wie in de salon plaats neemt, krijgt gegarandeerd een kopje van Ă©Ă©n van de vier katten. In het eetgedeelte mogen de katten zelf niet komen en moeten ze de bezoekers met rust laten. De katten zelf hebben ook een apart onderkomen waar ze tot rust kunnen komen wanneer het te druk wordt. Voor het welzijn van de dieren heeft Didier in zijn tearoom enkele regels in het leven geroepen. Zo mag men de katten niet lastig vallen en zijn kinderen jonger dan 12 niet welkom. “Uit ervaring weten we dat jonge kinderen nogal wild met katten omgaan. Als een kat geĂŻrriteerd raakt, kan ze krabben en dan zijn wij daar verantwoordelijk voor. Dat willen we vermijden. Het is de bedoeling dat mensen hier tot rust komen dankzij de katten. Het is bewezen dat je helemaal zen wordt van hun gespin.” Dikke Neko is open van donderdag tot zondag. Meer info: www.dikkeneko.be.