FC Schepdaal voetbalt volgend jaar op kunstgras

Indien alles goed gaat, voetbalt FC Schepdaal volgend voetbalseizoen eindelijk op kunstgras. Dat is ook nodig, want momenteel blijft het opletten voor… konijnenpijpen in het veld.

 

Vorige week begonnen de trainingen van de eerste ploeg van FC Schepdaal. Maar de omstandigheden waarin de voetballers het beste van zichzelf moeten geven, zijn niet ideaal. Het A-veld zit namelijk vol putten, en dat is te wijten aan een konijnenplaag rond het voetbalveld in Schepdaal. De diertjes graven er grachten en putten, waardoor de voetballers risico lopen op blessures. “Eigenlijk is dit al jaren een probleem, en we kunnen daar weinig aan doen”, zegt voorzitter Johan De Munck. “Die konijnen zijn niet tegen te houden. Het is een echte plaag geworden. Het enige wat we kunnen doen, is zelf de putten met wat aarde dichten.”

Toch is er beterschap in zicht, want de voetbalclub kreeg van het gemeentebestuur te horen dat er na dit voetbalseizoen werk wordt gemaakt van een kunstgrasveld. Dat moet speelklaar zijn tegen het begin van het seizoen 2018-2019. Voorzitter De Munck reageert tevreden. “We wachten al langer op een kunstgrasveld op ons B-terrein, zodat het veld in de winter niet meer herschapen wordt tot een modderpoel. Dat we vanaf volgend seizoen van dat probleem verlost zijn, is erg goed nieuws.”

Het kunstgrasveld maakt deel uit van het masterplan rond de sportsites en krijgt meteen voorrang in de plannen. “Dit najaar wordt er een definitief bestek gemaakt, zodat er na het voetbalseizoen meteen kan begonnen worden aan de aanleg van het veld”, zegt sportschepen Anneleen Van den Houte (N-VA). “Het masterplan wordt dit najaar ook in zijn definitieve vorm gegoten, maar er zijn nog enkele inspraakrondes met de betrokkenen.”