Dilbeek lanceert nieuwe huisstijl

De gemeente Dilbeek krijgt met de start van de lente een nieuw gezicht. Het wapenschild, dat jaren trouw gediend heeft, mag het rustiger aan doen en maakt plaats voor een fris en kleurig logo, dat je in de komende weken en maanden steeds vaker zal zien opduiken.

logo dilbeekHet logo en de daarbij horende huisstijl werden de afgelopen maanden ontwikkeld en verfijnd op basis van het onderzoek dat vorig jaar gebeurde en waaruit bleek dat het niet makkelijk was om te bepalen wat er nu zo typisch was aan Dilbeek.

“Het groene karakter en de rust dichtbij de stad, de diversiteit en het rijke cultuuraanbod en verenigingsleven zijn zaken waar we allemaal trots op zijn.”

“Maar een symbool, een kleur of een monument dat kan verbeelden wie de Dilbekenaar is, werd niet gevonden. Er zijn dan ook vĂ©Ă©l Dilbekenaren, verspreid over zes deelgemeentes die elk hun eigen karakter hebben.”

“Net die verschillen maakt leven in Dilbeek voor veel van de inwoners zo interessant. In het logo hebben we geprobeerd dat weer te geven: een open en diverse gemeente met veel facetten en troeven. En met een groen randje, natuurlijk.”

De huisstijl wordt geleidelijk ingevoerd. De komende week worden nieuw briefpapier en nieuwe enveloppen geïntroduceerd en het infoblad van april ziet er helemaal anders uit.

Stap voor stap krijgen ook andere communicatiedragers een facelift, zoals de auto’s, bewegwijzering in de gebouwen en flyers en brochures.

(Foto’s: gemeente Dilbeek)