Reconstructie van moord op Stephane Geens

Het parket Halle-Vilvoorde hield gisteren in Sint-Martens-Bodegem de reconstructie van de moord op Stephane Geens. De man werd vorig jaar in september doodgeschoten op het visvijverdomein Sint-Martinus in Sint-Martens-Bodegem.

Al snel na de feiten kon een koppel dat in een appartement op het domein woonde, worden opgepakt en gelinkt aan de feiten. De verdachte verklaarde aan de politie dat ze Stephane Geens in een paniekreactie had neergeschoten toen hij in het appartement wilde binnendringen.

De vrouw wijzigde later haar verklaring en wees haar vriend aan als de schutter. Onderzoek wees uit dat het slachtoffer maar liefst zes keer werd beschoten.

De reconstructie moet meer duidelijkheid scheppen in het hele verhaal. Om pottenkijkers op afstand te houden werd de Blekerijstraat in Sint-Martens-Bodegem helemaal afgesloten.