Dilkom nog maand dicht, maar heropent met primeur

Zwembad Dilkom en de gemeente Dilbeek blijven niet bij de pakken zitten na het technisch defect en de waterschade van eerder deze week.

Het zwembad moet dan wel noodgedwongen tot na de herfstvakantie de deuren sluiten, achteraf opent het weer met een heuse primeur: het eerste chloorarm zwembad van Vlaanderen.

In de nacht van maandag op dinsdag deed zich waterschade voor aan de technische installatie in de kelderruimte van het zwembad, waardoor zwemmen momenteel niet meer mogelijk is. Een nationale persconferentie moest uitwijken naar Sint-Pieters-Leeuw en de feestmaand naar aanleiding van 40 jaar Dilkom moet enkele weken worden uitgesteld.

Intussen werd hard gewerkt om de precieze schade vast te stellen. Na grondige expertise werd duidelijk dat verschillende onderdelen te zwaar beschadigd waren om tot een onmiddellijke heropstart over kunnen te gaan. Er zal de komende weken dan ook hard gewerkt worden om op 9 november de deuren te kunnen openen.

Aan de noodzakelijke werken wordt meteen ook een primeur gekoppeld. Het intussen verouderd ontsmettingssysteem wordt vervangen door een innovatief milieu- en gezondheidsvriendelijk alternatief.

Dilkom zal hiermee bij de heropstart het eerste chloorarme publieke zwembad zijn in Vlaanderen. Deze innovatie wordt opgestart in samenwerking met het Agentschap voor Volksgezondheid en onder controle van het Ministerie van Milieu.

Meer info volgt binnenkort op www.dilkom.be.