Waer Waters wordt grootste wellness in Benelux

Het prestigieuze saunacomplex Waer Waters in Groot-Bijgaarden breidt haar activiteiten fors uit. De familie Coppens bouwt naast een gloednieuw wellnessgedeelte, drie nieuwe zwembaden en zes tennisterreinen ook een luxehotel met 55 kamers.

‘Hiermee worden we de grootste wellness in de Benelux’, zegt marketingmanager Caroline Vansteelandt.

Het saunacomplex Waer Waters in Groot-Bijgaarden is amper drie jaar jong, maar kon zich in korte tijd opwerken tot een van de belangrijkste spelers in zijn segment. De wellness van de familie Coppens is opgedeeld in een boven- en ondergrondse brasserie, een fitness- en een wellnessruimte, die op haar beurt weer onderverdeeld is in een geklede en een naaktzone. In totaal werd zo’n 6.000 m2 volgebouwd.

‘Maar dat blijkt niet genoeg’, glimlacht marketingmanager Caroline Vansteelandt. ‘De vraag naar wellness is zeer hoog. Een uitbreiding leek ons de juiste stap.’

De werken, die enkele maanden geleden startten, lokten al heel wat nieuwsgierige kijklustigen. ‘We zijn momenteel bezig aan de grondwerken. Die zijn behoorlijk ingrijpend. Voor de bouw zelf is het nog even wachten. Eerst moet het domein een stuk groter gemaakt worden.’

Er wordt zowel voor- als achteraan uitgebreid. ‘Aan de voorzijde komt een nieuw hotel met ondergrondse parking’, legt Vansteelandt uit. ‘We voorzien tussen de 50 en 70 hotelkamers voor zowel korte als lange verblijven. Het is niet de bedoeling om alleen hotelarrangementen aan te bieden met wellness. Ook andere mensen mogen hier overnachten.’

Naakt of gekleed

Naast een hotel komt er ook een nieuw wellnessgedeelte. ‘Klanten kunnen bij ons kiezen: naakt of gekleed. Dat heeft veel voordelen, maar ook enkele kleine nadelen. We merken dat mensen in het naakte gedeelte veel stiller zijn. Dat komt omdat zij louter om te relaxen naar hier komen.’

‘Ze beleven het wellnessgevoel op een andere manier. Daarom hebben we ervoor gekozen om beide gedeelten uit te breiden en beter van elkaar te scheiden. Het huidige complex wordt een volledige naaktwellness en het nieuwe complex zal toegankelijk zijn voor mensen met badkledij.’ De vernieuwde wellness zal bestaan uit een zoutbad, een zwemvijver, een zwembad en verschillende sauna’s.

Sportaanbod

Naast gastronomie, beauty en relaxatie kan je bij Waer Waters ook terecht voor een uitgebreid sportaanbod.

‘De huidige fitnessruimte wordt vergroot’, zegt Vansteelandt. ‘In onze evenementenhal wordt een verdiep bijgebouwd. De groepslessen verhuizen naar sportzaal Rodenberg, die we enkele jaren geleden kochten. Daarnaast hebben we ook plannen om naast de tennis- en squashruimtes, nog eens zes tennisterreinen aan te leggen. Mogelijk komt er ook nog een tribune bij.’

De forse uitbreiding maakt van Waer Waters het grootste wellnesscomplex van de Benelux. ‘Ons grootste voordeel is de combinatie van sport en relaxatie. Met deze bouwwerken willen we daar nog meer op inzetten.’ Het totale project zal tussen de twee en drie jaar duren. 

150513DilbeekPlannenWaerWaters