Dilbeek vormt langste erehaag voor Kom op tegen Kanker (+ foto's)

In Dilbeek ontvingen gisteren duizenden mensen de deelnemers van de 1.000 Kilometer voor Kom Op Tegen Kanker. Het mooie weer lokte heel wat supporters voor een fijne middag met optredens, animatie en een recordpoging. Zondag weet Dilbeek of het effectief de langste erehaag ter wereld heeft gevormd.

Liefst 600 deelnemers werden gistermiddag juichend onthaald door de inwoners van Dilbeek. De renners fietsen dit weekend de 1.000 Kilometer voor Kom Op Tegen Kanker. Om de organisatie een hart onder de riem te steken, besliste men om een leuke wedstrijd te organiseren. Aan vier gemeenten werd gevraagd om de langste erehaag te vormen. Het huidige record staat momenteel op 2.440 mensen.

Dilbeek beet gisteren de spits af. Maar ook Wevelgem, Heers en Vorselaar hopen op een record. De weergoden waren Dilbeek alvast goed gezind. Het warme lentezonnetje zorgde voor een massale opkomst. “Dit hadden we niet durven dromen”, zegt burgemeester Willy Segers (N-VA). “We zitten ruim over de 2.000 supporters. Maar voor een exact getal is het nog wachten tot zondag. Dan is de actie afgelopen en zal een deurwaarder de winnaar bekend maken.” Segers hoopt op een record. “Het zou leuk meegenomen zijn. We hebben als gemeente deze actie met hart en ziel ondersteund. Het mooie resultaat maakt ons enorm gelukkig. Dit toont alweer eens aan dat Dilbeek leeft.”

Tussen alle coureurs zaten ook enkele bekende Vlamingen verscholen. Boegbeeld Frank De Boosere kon Jelle Cleymans, Woiuter Vandenhaute, Tomas Van Den Spiegel, An Swartenbroekx en Tina Maerevoet strikken. Ministers Geert Bourgeois kwam dan weer supporteren voor zijn vriend en collega Ben Weyts. Deelnemer Brecht Keppens uit Lede kon met zijn werkgever Barry Callebaut 15.000 euro inzamelen. “We zijn hier met drie teams”, zegt hij. “De ontvangst was echt fantastisch. Het deed ontzettend deugd na 125 zware kilometers. De meesten doen die toch nog eens over, maar ik neem de trein terug (lacht).”

 

IMG_3004 IMG_3002 IMG_2986 IMG_2980