Overnemer voor kinderdagverblijf 't Kadeke

De plotse, slechts deels aangekondigde, sluiting van kinderdagverblijf ‘t Kadeke in Strombeek-Bever heeft deze week problemen veroorzaakt voor 25 ouders. De crèche moest sluiten omdat ze volgens Kind en Gezin geen vergunning had. Er is inmiddels wel een overnemer zodat het kinderdagverblijf maandag kan heropenen.

Een deel van de ouders kreeg zondagmiddag een sms van Joyce Van Loock met het nieuws dat haar crèche ‘t Kadeke in de Koningslosesteenweg in Strombeek-Bever gisteren noodgedwongen moest sluiten. Een klein aantal hoorde echter niets en stond gisteren voor een gesloten deur. “De crèche moest dicht omdat de uitbaatster geen vergunning had”, zegt Leen Du Bois.

“Door het nieuwe decreet moeten kinderdagverblijven daarover beschikken. Uitbaters moesten die vergunning voor 31 december 2014 aanvragen, maar dat gebeurde hier niet. Op 28 april hebben we de uitbaatster dan ook laten weten dat ze de deuren op maandag 11 mei moest sluiten. We hebben haar ook herhaaldelijk gezegd dat we de ouders wilden verwittigen, maar contactgegevens kregen we nooit.”

Volgens Joyce Van Loock werd wel degelijk een vergunning aangevraagd. “Ik kreeg zelfs nog een brief waarin stond dat mijn vergunningsaanvraag goed ontvangen werd”, klinkt het. “Volgens mij betekent dit toch dat ik in orde ben. Voor de ouders is er inmiddels een oplossing, want volgende week start de overnemer.” Het gaat om de uitbater van kinderdagverblijf Pamperkontjes in Wemmel

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise