Magali heropent café Centrum

In Sint-Ulriks-Kapelle opent deze zondag cafĂ© Centrum opnieuw de deuren. Het laatste cafĂ© van het dorp wordt voortaan open gehouden door Magali De Spiegeleer uit Ternat. ‘Voortaan zal ik niet meer voor maar achter de toog te vinden zijn’, glimlacht ze.

Magali De Spiegeleer is geen onbekende in de streek. Jaren geleden stond ze al achter de tapkranen van café Bienvenue in Ittererbeek. De barvrouw uit Ternat hoopt met haar nieuwe zaak een mooi hoofdstuk te beginnen.

‘Ik was vaste klant in cafĂ© Centrum’, vertelt ze. ‘Toen ik hoorde dat de vorige uitbaatster er mee ging stoppen, dacht ik niet meteen aan een overname. Pas nadat het cafĂ© echt gesloten was, begon ik te denken: dit is een leuke kans. De brouwer had al een aantal kandidaten over de vloer gehad, maar er was niemand echt geschikt. De meesten kwamen ook niet echt uit buurt. Wat natuurlijk wel een groot minpunt is.’

CafĂ© Centrum is het laatste volkscafĂ© op het dorpsplein van Kapelle. ‘De sfeer is hier steeds heel gezellig. Het is hier echt een heel leuke buurt. Ik kijk er dan ook naar uit om hier iets moois te beginnen. De meeste mensen kennen mij hier al, en dat is mooi meegenomen.’

Zondag wil Magali voor het eerst haar deuren openen. ‘De officiĂ«le opening volgt binnen drie weken. Dan nodig ik iedereen uit voor een hapje en een drankje. En misschien zorg ik wel voor een optreden. Het is de bedoeling om hier wat leven in de brouwerij te brengen. Eind juli volgt Kapelle kermis. Dat is altijd een schot in de roos. Daar kijken we enorm naar uit.