Honderden leerlingen Regina Caeli kijken naar eclips (+ foto's)

In het Regina Caeli-lyceum in Dilbeek keken alle leerlinen samen naar de gedeeltelijke zonsverduistering. Rond 10 uur verzamelden de eerste studenten met hun eclips-brilletjes op de speelplaats.

“Deze zeldzame gebeurtenis wilden we niet missen”, zegt directeur Hugo De Wulf. “Aangezien de volgende zonsverduistering pas in 2090 plaatsvindt, hebben we al onze leerlingen de kans gegeven om dit mee te maken.

We hebben zelfs een extra pauze voorzien. En ook in de lessen werd het onderwerp meermaals behandeld. Tijdens de les aardrijkskunde werd het fenomeen verklaard.”

Omdat het belangrijk is de ogen goed te beschermen tijdens de zonsverduistering, heeft de ouderraad de kosten van de eclipsbrillen op zich genomen. “Een heel leuk initiatief”, sluit De Wulf af. “De reacties van de leerlingen zijn uiterst positief.”