Dilbeek ruimde 3.600 kg zwerfvuil

In Dilbeek ruimden in het weekend van 15 en 16 maart 130 vrijwilligers samen liefst 3.600 kg afval in het kader van de actie ‘Geen gepraat, een propere straat’.

Verenigingen, scholen, buurten of gewoon losse vrijwilligers staken enthousiast de handen uit de mouwen.

Verschillende scholen namen deel aan het educatieve luik van de actie. In Itterbeek werd zo met het ingezamelde afval door de leerlingen van ’t Keperke een kunstwerk gemaakt. Ook de Broederschool en Regina Caeli deden mee.

De Gemeenschapsraad van Sint-Martens-Bodegem ruimden niet alleen het zwerfvuil op in zowat de hele deelgemeente, maar ze pakten ook sluikstorten aan.

In Dilbeek zelf gingen de Dilbeekse Vissers, Natuurpunt en de Ahmadijja Moslim Gemeenschap aan de slag. Vrijwel alle straten in het centrum van Dilbeek werden opgeruimd, met nog een aantal straten ten oosten van de Ring er boven op. Ook natuurgebieden de Wolfsputten en de Thaborberg kwamen aan de beurt.

In verschillende wijken en straten waren er losse initiatieven. Buurtcomités Ter Planken en Loveld hielden een actie, maar ook in de wijken Zuurweide, Paloke, Kaudenaarde, Kalenberg en Reinaert werd opgeruimd door vrijwilligers.

Foto’s: milieuraad Dilbeek

zwerfvuil dilbeek