Politie Amow: Inbraak in ZEB-winkel Merchtem, zes feiten in Asse

Er werd zondagnacht ingebroken in de kledingwinkel ZEB aan de Brusselsesteenweg in Merchtem. De inbraak gebeurde rond 1 uur ’s nachts. De politie kreeg diverse alarmmeldingen binnen.

Toen ze even later ter plaatse waren stelde ze vast dat de toegangsdeur uit de scharnieren werd geheven.

Twee lades van de kassa werden losgerukt en meegenomen. De helft van de ‘jeansmuur’ werd leeg gemaakt en meegenomen. Jeansbroeken, broeksriemen, nagellak lagen in het rond. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Inbraken in Asse

De politie Amow noteerde afgelopen weekend in Asse ook volgende feiten:

  • In de Dorpsstraat Asse werd vrijdag een garagepoort opengewrikt en was er braak op voordeur en achterdeur van een woning waar renovatiewerken aan de gang waren. Het is niet duidelijk of er iets gestolen is. 
  • In de Neerheide in Asse deed de politie vrijdag de vaststelling van een diefstal in een loods. Het slot van de opslagplaats werd open gebroken. De buit bestaat uit een laspost, transportband en elektriciteitskabels.
  • Op de Putberg in Asse sloegen inbrekers vrijdag een slag door een ruit aan de garage stuk te maken. Na een zoektocht in de woning gingen ze lopen met juwelen, laptop en 3 jachtwapens.
  • In de Poverstraat in Relegem werd vrijdag ingebroken in een woning in aanbouw. De voordeur werd open gebroken maar schijnbaar is er niets gestolen.
  • In het Kasteel Waalborre was er zaterdag een inbraakpoging. Het houten raamkozijn werd gewoon verwijderd. Er is geen buit.
  • In de Isidoor Crokaertstraat in Zellik klommen zondagochtend tussen 4 uur en 6.30 uur inbrekers vermoedelijk via de tuin van de buren over de omheining en drongen binnen via de achterdeur, die niet op slot was. De benedenverdieping werd doorzocht. Ze vonden de sleutel van de wagen die geparkeerd stond op de oprit. 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk