Dilbeek betaalt (oude) verhaalbelastingen terug

De gemeente betaalt zowat 21.000 euro terug aan onterecht geïnde verhaalbelastingen uit 2003 en 2004 .

Tot 2006 werden in Dilbeek verhaalbelastingen geïnd. Eigenaars van onroerend goed betaalden een belasting als in hun straat aan de riolering, het wegdek of het voetpad werd gewerkt.

Voor werken uit de periode 2003 en 2004 bleven de afrekeningen uit, waardoor er in 2004 een jaar later dan voorzien in het reglement, belastingen werden geïnd. Daardoor was de aanslag niet wettelijk en kunnen de belastingplichtigen het geld nu terugvorderen.

Wie in aanmerking komt voor een terugbetaling, wordt daar in principe eind maart persoonlijk over aangeschreven. Bij de brief zit ook een aanvraagformulier voor terugbetaling, dat voor 30 april 2014 ingevuld moet worden teruggestuurd.

Personen die geen brief ontvingen, maar toch denken in aanmerking te komen, kunnen contact opnemen met de dienst financiën.

Het gaat specifiek over de volgende straten:

  • Dilbeek: Begijnenborrestraat, Rozenlaan en de Thirimontlaan
  • Sint-Martens-Bodegem: Poverstraat
  • Schepdaal: Plankenveld en Bullenbergstraat

De verhaalbelastingen zijn sinds 2006 afgeschaft in Dilbeek. Met deze laatste rechtzetting sluit de gemeente deze periode definitief af.

In totaal moet Dilbeek ongeveer 21.000 euro terug te storten en nog eens 10.500 euro aan oninbare belastingen – geld dat niet werd geïnd – uit de boeken schrappen.