Dilbeek krijgt twee kreukelpalen cadeau (+ video)

In Dilbeek worden op twee plaatsen de bestaande verlichtingspalen vervangen door gloednieuwe zogenaamde ‘kreukelpalen’.

Die zijn een stuk veiliger bij een ongeval.

Een kreukelpaal is zo samengesteld dat hij bij een botsing meegeeft, zodat de schade aan de wagen én het risico op slachtoffers aanzienlijk verkleint. Daarom werd ook gekozen voor twee plaatsen waar de kans dergelijke ongevallen bestaat.

Eén paal wordt geplaatst op de hoek van de Jan De Trochtstraat en de Wijngaardstraat in Schepdaal, de andere in de bocht van de Isidoor Van Beverenstraat in Groot-Bijgaarden, waar die het dichtst bij de E40 komt.

De palen worden gratis geleverd door de firma Safety-Product in het kader van de Dag van de Openbare Ruimte.

De gemeente betaalt enkel de plaatsingskosten, 1.614 euro.

BANNER DILBEEK