Goud voor Brassband Bacchus op BK Brassbands

Het voorbije weekend vond het Belgische Brassbandkampioenschap plaats in het conservatorium van Leuven. De beste Belgische bands speelden voor een internationale jury met een verplicht jurywerk plus een werk naar keuze.

Brassband Bacchus uit Lennik, drie jaar geleden Belgisch kampioen in de tweede afdeling, mocht sinds vorig jaar deelnemen in de eerste divisie.

De eerste deelname in 2012 was meteen een prestatie om u tegen te zeggen. Ze strandden op een half puntje van de winnaar en gingen zo met een zilveren medaille naar huis.

Dit jaar waren de rollen omgedraaid. Na het verplichte werk hinkte Brassband Bacchus nog wat achterop, maar na de uitvoering van het keuzewerk bleek het verschil tussen dezelfde nummers 1 en 2 van vorig jaar opnieuw terug gebracht tot een half puntje.

Sensatie in de zaal uiteraard, aangezien een herhaling van het 2012-scenario in de maak was. Echter trok Brassband Bacchus uit Lennik ditmaal aan het langste eind en kan het zich nu reeds – na amper twee deelnames – in de eerste divisie Belgisch Kampioen noemen.

Brassband Panta Rhei eindigde op een verdienstelijke tweede plek.

Het indrukwekkende palmares van Brassband Bacchus wordt dus opnieuw een stukje langer.

Na wereldtitels in derde en tweede divisie, overwinningen in de wedstrijd Vlaamse Open in tweede en eerste divisie, een overwinning in het Belgische Brassband kampioenschap in tweede divisie en een vice-kampioenstitel in eerste divisie maken ze het plaatje alweer wat completer met nu de Belgische titel in eerste afdeling.

De jury was duidelijk: ‘Qua afwerking en details kan er nog wat bijgeschaafd worden aan de stijl, maar qua samenspel, sound, dynamieken en interpretatie was het een topprestatie met mooie passages van de solisten.’

Kerstconcert voor Haiyan 21-21

Op tweede kerstdag, 26 december om 19.30 uur brengt de Brassband Bacchus haar Kerstconcert in de Sint-Rumolduskerk in Schepdaal, dit jaar in het teken van de overwinning op het Belgische kampioenschap.

Het wordt een benefietconcert waarvan de opbrengst geschonken wordt als steun aan de Filipijnen.

Kaarten te verkrijgen via brassbandbacchus@gmail.com.

www.brassbandbacchus.be