Denderleeuw verdeelt mandaten

Nadat LvB, CD&V en Groen een bestuursakkoord hadden onderhandeld, zijn nu ook de mandaten verdeeld. Lvb krijgt met Jo Fonck het burgemeesterschap plus twee schepenen, CD&V behoudt zijn drie schepenen en Groen krijgt met Andy Depetter meteen een schepen. Het voorzitterschap van de gemeenteraad gaat naar LvB. De eerste twee jaar zal Lieven Vernaillen de raad voorzitten, de laatste vier jaar gaat dit mandaat naar Els Cosyns.

In het schepencollege is er naast Andy Depetter van Groen nog een tweede nieuwkomer: Marnick Vaeyens van LvB.

Jo Fonck is als burgemeester bevoegd voor integrale veiligheid, burgerlijke stand en begraafplaatsen, huisvesting en sociale fraude. Schepen Yves De Smet blijft aan boord en krijgt ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn, lokale mconomie en Mobiliteit. Marnick Vaeyens (LvB), momenteel nog gemeenteraadslid, wordt voor het eerst schepen, bevoegd voor ICT en communicatie, groenbeleid en feestelijkheden. “

CD&V behoudt haar drie schepenmandaten. Eerste schepen Jan De Nul blijft bevoegd voor openbare werken, maar krijgt er nieuwe bevoegdheden bij: erediensten, facility management, onderwijs, sociale huisvesting en toerisme. Alberic Sergooris blijft bevoegd voor tewerkstelling, cultuur en bibliotheek, en wordt ook bevoegd voor senioren. Sofie Renders is verantwoordelijk voor jeugd en financiën, sociale zaken, gelijke kansen en kinderopvang. Daarnaast wordt ze ook voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst.

Groen, tenslotte, krijgt één schepen. Andy Depetter is bevoegd voor klimaat en duurzaamheid, integratie en organisatie en kwaliteit.

Topartikels editie Ninove-Dender