Erik Denayer, 30 jaar chef

15 jaar geleden kwam chef Erik Denayer naar het Hof ter Imde in Meise nadat hij nog eens 15 jaar vroeger, op zijn achtentwintigste, chef werd in zijn eerste eigen zaak : De Plezanten Hof in Kobbegem. Een naam die klinkt als een klok in een ruime regio rond Asse.

MEISE Boek Hof ter ImdeVijftien jaar later leert hij in Meise het Boones hof kennen en wordt er direct verliefd op. De zomer van 2003 loopt al op zijn laatste benen als Erik Denayer er zijn Hof ter Imde opent. Hij staat er aan het fornuis om zijn vele trouwe gasten en hun smaakpapillen te verwennen. Uiteraard doet hij dat niet alleen maar kan hij rekenen op trouwe en ervaren medewerkers die elk op hun manier zorgen dat de service zonder problemen  verloopt en dat de gasten voldaan Hof ter Imde verlaten. meise Hof ter Imde 2

Zoveel inzet, zoveel jaren lang, dat vroeg om een bijzondere geste. Die kwam er dank zij Anne Gies, stemcoach bij de VRT en Erik’s bezielende partner. Zij schreef een boek over haar Erik, zijn jeugd, zijn opleiding, zijn werk, zijn passie. 65 pagina’s vol anekdotes en verhalen, rijk geïllustreerd met foto’s en documenten. Het boek heet “Erik Denayer, van keukencommis tot masterchef”. Erik behoort inderdaad tot de gilde van 33 Masterchefs van België.

Er werden al 1000 exemplaren van gedrukt en op donderdag 20 en vrijdag 21 december aan de klanten van Hof ter Imde gratis uitgedeeld. Een uniek cadeau want het boek is niet te koop in de handel. En het voorwoord werd door niemand minder dan Peter Goossens, de onbetwiste nummer één in Vlaanderen, geschreven. Een ontroerend moment kwam er toen Erik het eerste exemplaar aan zijn moeder overhandigde.

MEISE Hof ter Imde 4