Lichtjeswandeling voor Levedale

 

In het kader van De Warmste Week hebben alle leerlingen van de gemeentelijke basisschool in Sint-Brixius-Rode aan een lichtjeswandeling deelgenomen ten voordele van Levedale, een plaatselijk woon- en begeleidingscentrum voor personen met een verstandelijke beperking.

De leerlingen zochten sponsors en verzamelden centjes. Daarnaast konden ze ook lichtjes kopen. Op donderdag 20 december was het dan zover. De hele school werd verdeeld in 6 gemengde groepen. Kinderen van 2,5 tot 12 jaar gingen samen op stap onder begeleiding van (groot)ouders, vrijwilligers en leerkrachten.

De eerste halte was aan ‘De Linde’, waar een leuk spel was voorzien. Daarna ging de wandeltocht verder tot het huis van ‘juf Rita‘van de bewaking’. Zij zette haar grote poort open en zorgde voor warme chocolademelk en een lekker stukje cake.

De kleutertjes wandelden terug naar school, de leerlingen van de lagere school gingen verder richting Levedale. Daar aangekomen werd er nog een korte wandeling gedaan in het Neromhof, samen met de bewoners van Levedale. Daarna was het tijd voor het grote moment: Juf Ilse overhandigde een cheque van meer dan 2.000 euro aan de verantwoordelijken van Levedale.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise