Vier CNG-voertuigen voor Denderleeuw

De gemeente Denderleeuw investeerde in vier nieuwe bestelwagens op aardgas. Voertuigen op samengeperst aardgas (CNG) zijn een pak milieuvriendelijker dan de gewone voertuigen op benzine of diesel en ook de brandstofkosten liggen lager.

Netbedrijf Eandis fungeerde als aankoopcentrale en de plaatste ook een eigen aardgasvulstation in de technische loodsen van de gemeente. Zo’n vulstation is aangesloten op het gewone aardgasnet en werkt dan ook heel wat trager dan een gewoon CNG-tankstation. Het duurt vier uur om een auto vol te tanken.

Denderleeuw opteerde voor vier Fiat Doblo Cargo-wagens, nodig voor allerlei dagelijkse dienstverplaatsingen van de technische dienst. Ze komen in de plaats van oude (diesel)voertuigen die al een tijdje waren afgeschreven. De kostprijs voor de vier voertuigen bedraagt 74.200 euro.

Topartikels editie Ninove-Dender