Betty blaast 100 kaarsjes uit

 

In dienstencentrum Ter Borre werd zopas de 100ste verjaardag van Betty De Boeck gevierd. De eeuwelinge woont al 12 jaar in een serviceflat van Ter Borre.

Elisabeth De Boeck – Betty voor de vrienden – werd geboren op 23 juli 1916 in Lebbeke. Ze ging naar school bij de zusters aan de Heizel en leerde er voor naaister. In 1950 verhuisde ze van Brussel naar Strombeek-Bever. Betty bracht een groot deel van haar leven doo in Congo aan de zijde van haar man en dochter. Het is aan het leven in “De Congo” dat ze de mooiste herinneringen heeft. “Vooral de eenvoud van het dagelijkse leven en het mooie weer blijven me bij”, vertelt de eeuwelinge.

In 2004 zette Betty de stap naar een serviceflat van Ter Borre. Betty trekt nog vrij zelfstandig haar plan. Daarbij kan ze rekenen op de hulp van haar kleindochter Sophie. De 100-jarige houdt van tennis kijken op tv. Ze kan genieten van een lekkere maaltijd en is nog altijd bezig met naaiwerk.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise