Denderleeuw heeft Rap op Stap-kantoor

In Denderleeuw vond zaterdag de opening plaats van een Rap op Stap-kantoor. Zo’n kantoor, een sociaal initiatief van de provincie Oost-Vlaanderen, helpt kwetsbare mensen en personen met een beperkt budget aan een leuke uitstap of activiteit.

Inwoners kunnen voortaan driemaal per week terecht voor het plannen en boeken van een vakantie of activiteit. Dat kan gaan van vakanties en daguitstappen tot sport- en cultuuractiviteiten, alles met ruime kortingen.

Rap op Stap helpt je ook bij vragen van inhoudelijke en praktische aard, zoals reisbudgetten en het vinden van geschikt vervoer. Rap op Stap Denderleeuw zal daarnaast een aantal keer per jaar zelf een uitstap organiseren.

Je hoeft geen lid te zijn van een vereniging, noch een afspraak te maken.

De zitdagen zijn elke woensdag van 13 tot 15 uur in het Koetshuis (Stationsstraat 7, Denderleeuw), elke vrijdag van 9 tot 11 uur in het OCMW (Ten Kouter 20, Denderleeuw) en elke zaterdag van 9 tot 11 uur in de Bibliotheek (Vrijheidsstraat 11, Denderleeuw).

Voor de uitbouw van de verschillende contactpunten van Rap Op Stap Denderleeuw worden nog vrijwilligers gezocht. Zij gaan met de bezoekers samen op zoek binnen het bestaande vrijetijdsaanbod en bieden ondersteuning bij de inschrijving.

Vrijwilligers krijgen vorming en ondersteuning.

Meer info bij Leila Vandamme: leila.vandamme@samenlevingsopbouw.be, 0491-344.108, www.denderleeuw.be/rapopstap.