Opwijk beperkt aantal textielcontainers

Opwijk wil paal en perk stellen aan de wildgroei van textielcontainers op zijn grondgebied. “Al twee jaar is er een strikt beleid tegen de wildgroei van dit soort containers” zegt Inez De Coninck, schepen van publieke ruimte en leefmilieu. De vrees dat een wildgroei zou leiden tot een aantal ‘mini containerparkjes’ leidde tot een aantal strikte regels.

Op privaat domein mogen er enkel containers komen met goedkeuring van de gemeente en met een stedenbouwkundige vergunning. De gemeente heeft een overeenkomst met drie firma’s: Am Tew, Curitas en Vict. Op het recyclagepark in de Karenveldstraat staat er een container van Televil en De Kindervriend verzamelt het textiel huis-aan-huis.

De gemeente is van oordeel dat het huidige aanbod volstaat om het Opwijkse textielafval te verwerken. Er worden dus geen nieuwe overeenkomsten afgesloten. Containers die zonder vergunning worden geplaatst zullen door de gemeentediensten worden verwijderd en de kosten verhaald op de kosten van de plaatsende firma.