DenderleeuwOnline gaat online

Alle Denderleeuwse handelaars, dokters en vrije beroepen zijn sinds kort terug te vinden op de nieuwe website www.DenderleeuwOnline.be.

Het gaat om een privé-initiatief, los van elke politieke of andere beweging, waarop elke handelaar van de gemeente zich gratis kan inschrijven. Er is ook plaats voor nieuwtjes en fait divers.

‘De database samenstellen was een heuse klus’, zegt webmaster Nico De Brabanter.

‘Online is er via diverse websites een heleboel informatie te vinden over handelaars in Denderleeuw. Maar ofwel is deze informatie niet langer actueel, ofwel gaat het over mensen die in Denderleeuw wonen en een ondernemingsnummer hebben maar op het grondgebied geen activiteit uitvoeren. Best verwarrend dus.’

‘Er zat dus niets anders op dan vanop nul te beginnen. In de buurtgemeenten merkten we dat lokaal nieuws, filmpjes en fait divers aanslaan. Daarom brengen we dit ook op DenderleeuwOnline’, vervolgt Nico.

De website is aangepast om te consulteren via tablet of smartphone. Middenstanders kunnen hun gegevens zelf aanpassen of aanvullen, net zoals een nieuwe zaak toevoegen. Verenigingen of organisaties die iets te melden hebben kunnen dit doen via de contactpagina.

Voorts denkt de website aan een koppeling met de Uit-databank en de integratie van een eigen weerstation specifiek gericht op Denderleeuw.