Yves Nevens geselecteerd voor fotofestival Bourbon-Lancy

Beroepsfotograaf Yves Nevens uit Denderleeuw is geselecteerd voor ‘L’été des Portraits’, het grootste openlucht fotofestival van Europa dat tweejaarlijks plaatsvindt in Bourbon-Lancy, een klein stadje in de Franse Bourgogne-streek.

Driehonderd Europese fotografen exposeren er samen 1.500 foto’s.

‘Ik stel drie beelden tentoon uit een reeks ballet- en dansfoto’s die ik realiseerde met ballerina Karlien De Savoye, waterballerina Aube Wastyn en acrogymnaste Sarie Steenackers’, vertelt Nevens.

‘De moeilijkheid bij balletfotografie is vooral de perfecte houding vinden die knap staat op foto. Niet elke pose komt even sterk over op het beeld, dus moesten we samen met de choreografe de ideale mix vinden tussen pose, expressie en licht.’

‘Gelukkig kan ik intussen werken met dansers die zich volledig geven voor een beeld. Zo leverde de rechtse foto van gymnaste Sarie een prachtige gekneusde arm op omdat zij toch weer nieuwe houdingen wou uittesten. Dansers zijn meestal nog veel extremer in hun wil dan fotografen.’

‘De onderwaterfoto van Aube is nog een heel ander verhaal. Onderwater neemt alles veel meer tijd in beslag: niet enkel het fotograferen op zich is veel moeilijker, maar al de voorbereidingen zijn reeds een huzarenstukje: de locatie, het licht, genoeg assistenten zowel voor model als fotograaf. Het is allemaal tot in de puntjes na te kijken. Maar we doen het voor het prachtige resultaat.’

‘Als dan blijkt dat dit wordt geapprecieerd met een expo in Frankrijk, dan vergeten we graag de koude van het water of de gekneusde armen!’

Tussenstop

Wie deze vakantie richting zuiden trekt: Bourbon-Lancy is een ideale tussenstop op zo’n 650 km rijden vanaf Denderleeuw.

De openluchttentoonstelling is nog te bekijken tot 15 september 2014. Meer info op www.etedesportraits.com.

Wie meer dansfoto’s wil zien, kan terecht op de websites van Yves Nevens: www.nevens.be en www.danceimage.be voor het prachtige huwelijk van fotografie met dans, gym, ballet, turnen, acro, en zoveel meer.

Fotoproject

Wie als danser of gymnaste zelf eens voor de lens wil staan kan contact nemen met Nevens:

‘Deze zomer en in het najaar plannen we verder te werken aan ons fotoproject rond ballet, dans, gym en in feite alles wat maar met expressie te maken heeft. Mensen die hieraan willen meewerken zoals dansers, turnsters of ballerina’s, van jong tot oud, man of vrouw, mogen me altijd contacteren.’

Het project is volledig vrij werk, dus zonder enige financiële belangen. ‘Het enige risico dat de dansers lopen, is dat ze waarschijnlijk op de volgende buitenlandse tentoonstelling worden geëxposeerd, maar dat kan enkel maar het ego strelen’.

Beroepsfotograaf Yves Nevens is te bereiken via info@nevens.be of 0475-33.58.06.

Yves_NEVENS_Pers