Opwijks college staakt bemiddelingspoging in conflict met HOM

Bij monde van schepen van cultuur Jan Couck, reageert de bestuursmeerderheid van Open VLD en N-VA op de open brief waarin de Heemkring Opwijk-Mazenzele (HOM) zich beklaagt over de gemiste kans om ook hun vereniging een plaatsje te geven in het beheer van het Opwijks gemeentearchief en in de nieuwe lokalen voor ’t Opwijks Archief op de Fläktsite in de Doortstraat.

‘Sedert tientallen jaren bestookt de Heemkring het gemeentebestuur met onredelijke vragen en provoceert zij hetzelfde bestuur op alle mogelijke manieren,’ vindt het college van burgemeester en schepenen. Het gemeentebestuur was bereid in te gaan op de bemiddelingspoging van het provinciebestuur maar moet nu vaststellen dat de Heemkring de gemaakte afspraken over een mediastilte niet nakomt.

‘Sinds de opstart van de bemiddeling, is al een nieuwe klacht ingediend bij de bestuurlijke overheid en een open brief gepubliceerd waarin de gemeente Opwijk openlijk wordt aangevallen’. Als de HOM zijn houding niet verandert, ziet het schepencollege geen heil meer in de bemiddelingspoging.