Voorstelling cd ‘Eregem zingt’ tijdens Sint-Antoniuskermis Iddergem

De Eregemnaren verzamelen zondag 19 januari opnieuw op het dorpsplein voor de Sint-Antoniuskermis en de varkenskopverkoop. Dit jaar wordt het vooral uitkijken naar de lancering van de gloednieuwe cd ‘Eregem zingt’.

‘Twee jaar geleden werd de traditie van de varkenskopverkoop tijdens de Sint-Antoniuskermis in Iddergem na een kwarteeuw onderbreking nieuw leven ingeblazen’, zegt schepen van Patrimonium, Jan De Nul. ‘Het volk van Iddergem vond makkelijk de weg terug naar het kerkplein.’

Ook dit jaar veilt Gerrit Borreman na de hoogmis omstreeks 10.30 uur opnieuw een varkenskop onder het vertellen van geintjes en wetenswaardigheden over Eregem en de Eregemnaren.

Gerrit wordt geruggesteund door de muzikanten van Ba1. De Heemkundige Kring van Iddergem verkoopt vlaai en Eregemse sirooptabletten, jenever, kop en pensen. Voor de kinderen zijn er natuurlijk enkele kermisattracties.

Eregem Zingt

Op deze editie wordt bovendien de gloednieuwe cd ‘Eregem zingt’, met de nummers ‘Laat ons vrolijk wezen’ en ‘Eregem’.

‘Beide liedjes werden op zaterdag 9 november in de parochiezaal van Iddergem opgenomen door Ba1 en Frans De Schrijver, samen met Eregemnaren die uit volle borst meezongen’, vertelt cultuurschepen Alberic Sergooris.

‘Voor de varkenskopverkoop gaan we de cd voor het eerst laten horen aan de aanwezigen. Vanaf dan wordt de cd te koop aangeboden tegen de prijs van 7 euro.’

‘Snel zijn is de boodschap, want er zijn slechts 300 exemplaren van deze unieke cd.’

De opbrengst van de cd-verkoop en de varkenskopverkoop wordt geschonken aan Schoonderhage, een voorziening voor opvang en huisvesting van mensen met een mentale beperking, met vestigingsplaats in Iddergem.’

Foto’s: Jacky Delcour (archief)