SV Kobbegem wikt alternatieven na verlies kantine

Er is voorlopig nog geen echt zicht op een oplossing voor voetbalclub SV Kobbegem. De vierdeprovincialer zit in de penarie sinds zondagvoormiddag de kantine in vlammen opging.

Omdat ook de elektriciteit is afgesloten is trainen en spelen op het veld aan de Ganzenbos voorlopig uitgesloten. Een expert en de verzekeringsagent kwamen maandag kijken, maar het lokaal, wat er nog van rest, is nog niet vrijgegeven.

De club kreeg intussen wel aanbiedingen van VC Terheide, Asse-Z, VW Mollem en Toekomst Relegem om gebruik te mogen maken van hun faciliteiten.

Voorzitter François Goossens zit donderdag met het bestuur van VW Mollem rond de tafel om te bekijken of de thuismatchen van SV Kobbegem de rest van het seizoen in Mollem kunnen afgewerkt worden.

Volgens de kalender is dit mogelijk, want Mollem speelt steeds uitd als Kobbegem thuis moet spelen. In dit scenario zou de club in Terheide trainen.

Op de Assese sportraad kon maandag nog niet veel worden gezegd om de club te hulp te schieten. ‘We moeten afwachten wat de verzekering zegt. We willen ook eerst praten met de club hoe die zelf haar toekomst ziet’, zegt sportschepen Rik De Baerdemaeker (CD&V).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk