Pivo bijna klimaatneutraal dankzij zonnepanelen

In het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (Pivo) in Relegem (Asse) werden vandaag de photovoltaĂŻsche zonnepanelen in gebruik gesteld.

De zonnepanelen worden geplaatst op de daken van vijf  provinciale instellingen: Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) in Asse (42 kWp), Provinciedomein Huizingen in Beersel (11 kWp), Provinciaal Proefcentrum voor Kleinfruit ‘Pamel’ in Roosdaal (11 kWp), De provinciale school De Wijnpers in Leuven (11 kWp) en Provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw (25 kWp).

‘We hebben de photovoltaïsche zonnepanelen in het Pivo in werking gesteld’, zegt Tom Dehaene (CD&V), gedeputeerde voor het PIVO.

‘Het Pivo zal hierdoor het grootste deel van haar energie behoefte zelf produceren en draagt op die manier bij tot een klimaatneutrale provincie’.

‘We hebben de ambitie om van Vlaams-Brabant een klimaatneutrale provincie te maken’, zegt Luc Robijns (Groen), gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid.

‘De overgang naar ‘groene energie’ heeft positieve effecten op ons leefmilieu en het klimaat. Maar zorgen ook voor een toekomstgerichte economie, jobcreatie en gezondere werkomstandigheden’.

De provincie Vlaams-Brabant zette eerder al een belangrijke stap via de vermindering van het energieverbruik van haar eigen gebouwen.

‘We gaan nu nog verder in onze ambitie om een klimaatneutrale organisatie te worden. Ook ons wagenpark en productgebruik zal onder de loep genomen worden en we gaan nog meer inzetten op hernieuwbare energiebronnen en CO2-compensatie’, zegt gedeputeerde Luc Robijns.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk