Nieuwe lokale radio heet Radio Montana

De inwoners van Denderleeuw kunnen weer luisteren naar een eigen radiozender. Vanaf vandaag, zaterdag 31 augustus om 12 uur zendt Radio Montana de klok rond uit via internet.

‘We zijn mensen met een passie voor de radio en met een verleden in de vrije zenders in de jaren tachtig’, vertellen Danny De Vos, Danny De Man en François Temmerman. ‘Denderleeuw had toen naast Radio Express ook Radio Saturnus op zijn grondgebied. We vinden het vreemd dat een gemeente met nu bijna twintigduizend inwoners geen eigen radiostation meer heeft. Vandaar het idee om te starten met het project: Radio Montana.’

De zender brengt van maandag tot en met zaterdag tussen 6 uur tot 21 uur infoblokken met ondermeer verenigingsnieuws van de gemeente en haar regio. De redactie werd hiervoor versterkt met Jacky Delcour, een gerespecteerd journalist en tevens organisator van diverse evenementen. De infoblokken zullen afgewisseld worden met een ruim aanbod aan muziek.

‘Onze programmering zal van maandag tot en met zaterdag identiek zijn. Op zondag daarentegen brengen we specifieke uitzendingen zoals: Accordeon Centraal, De Vlaamse Super 15, The Golden Years en de Oranje Top 30’, aldus programmaverantwoordelijke Danny De Vos.

Radio Montana kan je beluisteren via je computer, internet-radiotoestel en smartphone. Er is ook een Facebookpagina. Montana maakt gebruikt van het platform van Radionomy.