#TeamFocus eert overleden vriend met tweede editie van fiets- en wandelzone De Pajotse Parel

Voor het tweede jaar op een rij organiseert #TeamFocus, een vriendengroep uit Asse, op zondag 19 mei een fiets- en wandeltocht. Daarmee brengen ze een eerbetoon aan hun overleden vriend Ruben, de opbrengst gaat dan ook volledig naar Kom op tegen Kanker.

Ruben Dermauw overleed in 2019 op 32-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Maar zijn vrienden zijn hem nog lang niet vergeten. Onder de naam #TeamFocus hebben ze de afgelopen jaren al verschillende acties op poten gezet ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zo was er al een veiling met verschillende sporttruitjes en neemt de vriendengroep ook jaarlijks deel aan evenementen van KOTK zoals de 1.000 kilometer.

Vorig jaar organiseerde #TeamFocus de eerste editie van de Pajotse Parel, een fietstocht doorheen het prachtige Pajottenland. En ook dit jaar staat het evenement opnieuw op het programma en dit op zondag 19 mei. “Nieuw dit jaar is dat ook de wandelaars aan hun trekken zullen komen. Zij kunnen zich uitleven op verschillende bewegwijzerde routes”, klinkt het bij organisator Joachim Verlinden. “Zowel recreanten als families zijn meer dan welkom. Dat geldt ook voor het fietsen trouwens. Daar hebben we net als vorig jaar lussen van 25, 70 en 100 kilometer voorzien.

Zoals de naam doet vermoeden vormt het Pajottenland opnieuw het decor voor het fiets- en wandelevenement. “We kregen vorig jaar dan ook complimenten over de mooie routes. Ondanks de regen trokken een kleine 300 fietsers eropuit in het Pajottenland, een succes wat ons betreft”, aldus Joachim. “Zelfs olympisch kampioen Greg Van Avermaet feliciteerde ons met het parcours. Hij reed de Pajotse Parel daags na ons evenement en liet weten dat hij dit jaar aanwezig zou zijn, als zijn agenda het toelaat.”

Deelnemers kunnen kiezen uit drie fietslussen en twee wandelroutes die vertrekken vanuit het Atheneum Vijverbeek in Asse. Voor de twee langere fietsritten is er onderweg bevoorrading voorzien. Bij de aankomst kan er nagepraat worden met een drankje en vers gemaakte spaghetti in de bar. “Ook zij die niet fietsen of wandelen zijn meer dan welkom om iets te komen eten of drinken. Daarnaast zetten we ook een heus kinderdorp op voor de allerkleinsten.”

Vertrek kan zondag vanaf 8 uur vanuit het Atheneum Vijverbeek. Meer info op www.pajotseparel.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk