Archeologische tentoonstelling met bijzondere vondsten in het Erfgoedmuseum Asse

In het Erfgoedmuseum Asse kan je momenteel terecht voor een bijzondere archeologische tentoonstelling. De tentoongestelde objecten zijn afkomstig van de opgraving aan de Krokegemseweg in Asse in 2007.

Nog tot en met 16 juni kan je in het Erfgoedmuseum Asse (EMA) in een vleugel van het Oud Gasthuis terecht voor een bijzondere archeologische tentoonstelling. Naast de vaste Romeinse collectie van archeologievereniging Agilas en de Oud-Gasthuiscollectie van heemkring Ascania, kan je er de nieuwe tijdelijke tentoonstelling van Agilas ‘Als vondsten spreken…’ bezoeken.

“De tentoongestelde objecten zijn afkomstig van de opgraving aan de Krokegemseweg in Asse in 2007 en vertellen het verhaal van de zoutontginning, een ingenieus wegennetwerk, dakpanpakketten en meer uit het Assese verleden”, vertelt archeologe Kristine Magerman. “Soms overduidelijk, soms mysterieus met ruimte voor je eigen fantasie, ontdek je vergeten crematierituelen, een tweeduizend-jaar oude smiley, een Romeinse leeuw of een raadselachtig kruisteken.

De tentoonstelling kwam tot stand en in samenwerking met de gemeente Asse en dit dankzij een bijzondere projectsubsidie. Het aanvullende, tweede deel van deze tijdelijke tentoonstelling, over een grafveld uit de Merovingische periode is, samen met een bijhorende lezing, voorzien tussen 25 april en 30 april 2024.

Het EMA is gratis te bezoeken elke eerste en derde zondag van 14 tot 18 uur. Ook groeps- en klasbezoeken onder begeleiding van een gids zijn mogelijk op een zondag of andere dag na contact met de medewerkers van Agilas op info@agilas.be.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk