Nieuwbouw en nieuwe naam voor GBS Sterk in Krokegem

De leerlingen konden er al even gebruik van maken maar nu is de nieuwbouw van de gemeentelijke basisschool in Krokegem ook officieel ingehuldigd. En daarbij hoort ook een nieuwe naam: GBS Sterk.

Begin dit schooljaar verhuisden de leerlingen van de gemeentelijke basisschool in de Mollestraat in het centrum van Asse naar de vestiging in Krokegem. Daar was een nieuwbouwproject bijna afgerond, waardoor de school voortaan op een locatie en onder een naam verder ging. En onlangs werd de nieuwbouw officieel ingehuldigd.

“Er was wel een beetje stress want het was moeilijk in te schatten hoeveel bezoekers er gingen komen. Bovendien hebben we ook alles zelf in elkaar gestoken. Zo was er een schminkstand, stonden er volksspelen, kon er aan karaoke gedaan worden en kreeg iedere bezoeker een gratis drankje. Maar het mooiste moment was toch toen onze leerlingen en leerkrachten samen een lied zongen”, zegt directrice Ilse Van de Perre.

Daarmee is de samensmelting van beide scholen nu echt voltooid. Voortaan gaan er in Krokegem 143 kleuters en 223 lagere schoolkinderen naar school. Tegen volgend schooljaar zal elk leerjaar ontdubbeld zijn. “Niet alle leerlingen uit de Mollestraat zijn mee naar hier verhuisd. Daarentegen zijn er wel veel nieuwe leerlingen bijgekomen, we zitten bijna aan de volledige capaciteit.”

De nieuwbouw in Krokegem werd opgetrokken naast de bestaande schoolgebouwen en bestaat naast brede leergangen om klasoverschrijdend te werken ook over een grote polyvalente zaal die kan dienst doen als refter of voor kleuterturnen en een centraal secretariaat en grote leraarskamer.

En met de verhuis kwam ook een nieuwe naam: GBS Sterk. “De naam was voorgesteld door een leerkracht en al snel was iedereen ervoor gewonnen”, zegt directrice Ilse. “Onze vijfsterrenvisie komt erin voor, net als de K van Krokegem. Het is letterlijk een sterke naam die past voor wie we staan.”

Iedereen lijkt ondertussen zijn draai te vinden op de nieuwe school. “We hebben hier veel plaats en ruimte erbij gekregen en zitten nog volop in een groene omgeving. Dankzij die ruimte en onze grote leraarskamer loopt het uurrooster voor iedereen gelijk. Zo kunnen we allemaal samen een sterke school maken.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk