FOD Financi├źn ziet af van verhuis naar Asphaltco-site in Asse

De FOD Financi├źn verhuist niet naar een geplande nieuwbouw op de Asphaltcosite. Dat bevestigt de Regie der Gebouwen. In de nieuwbouw zou ook het parket van Halle-Vilvoorde een plek krijgen. “Er moet een nieuw ontwerp gemaakt worden voor de nieuwbouw in Asse”, klinkt het bij Nele Heerwegh, woordvoerder de Regie der Gebouwen.

Enige tijd geleden werd al duidelijk dat de plannen voor de nieuwbouw op de Asphaltcosite opniew tijdelijk de koelkast zouden ingaan. Het project werd on hold gezet omdat het niet duidelijk was of de FOD Financi├źn wel zÔÇÖn intrek zou nemen in de gebouwen. Nu bevestigt de Regie der Gebouwen dat de federale overheidsdienst afziet van een verhuis.┬á

ÔÇťSinds corona is het aandeel telewerk exponentieel gestegenÔÇŁ, klinkt het bij Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financi├źn. ÔÇťWij hebben intern met de diensten samengezeten om te bekijken welke diensten nog interesse hadden om naar Asse te gaan. Dat bleek een minderheid te zijn. Anderzijds hadden we bij het voorstel om Halle te verlaten ten behoeve van Asse vele vragen en opmerkingen gekregen dat dit onmogelijk was. De beslissing werd dan ook genomen om in Halle te blijven. Asse is dus niet langer nodig voor de FOD Financi├źn.ÔÇŁ

De Regie der Gebouwen had ongeveer 27 miljoen euro klaar voor het project. “Er moet een nieuw ontwerp gemaakt worden voor de nieuwbouw in Asse. Dit zal in functie zijn van de aangepaste behoefte van het parket Halle-Vilvoorde, het vredegerecht en het arbeidsauditoraat”, besluit Nele Heerwegh van de Regie der Gebouwen. Wanneer het nieuw ontwerp klaar zal zijn, is niet duidelijk.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk