Hoeve Heierveld opent zomerbar en zet zo werking in de kijker

Hoeve Heierveld in Asse zet deze zomer regelmatig de poorten open voor het grote publiek. Een caravan werd omgetoverd tot een bar en Lions Club Asse schonk nieuwe picknicktafels. Op 18 augustus is er zelfs live muziek.

Hoeve Heierveld biedt een zinvolle dagbesteding aan volwassenen met een mentale beperking. Ze werken er dan in de tuin, spelen en verzorgen de dieren of bakken brood en Assekoeken in het bakhuis. “Maar ze kunnen ook helpen bij de bediening van een hapje en een drankje, de verkoop van zelfgemaakte producten of een babbeltje slaan met of een rondleiding geven aan de bezoekers”, zegt projectverantwoordelijke Jan Coussens.

Hoeve Heierveld investeerde hiervoor in een caravan die volledig in hoevestijl werd omgebouwd tot een bar met frisse drankjes. Tijdens de opendeurmomenten kan je er genieten van het lokale biertje ‘ne Krokegoem’, lokale wijn van Domaine Holvast of een fris fair sapje of limonade van Oxfam. Dankzij zes nieuwe picknicktafels die gesponsord werden door de Lions Club Asse is het er heerlijk vertoeven terwijl de kleinsten kunnen ravotten op het apenparcours en het nieuw aangelegde speelbosje.

“Onze gasten kunnen zo in contact komen met de buurtgemeenschap en dragen zo hun steentje bij tot een groter geheel”, zegt Jan Coussens. “Zo doen zij concrete en praktijkgerichte ervaringen op en worden vaardigheden aangeleerd die kunnen ingezet worden binnen onze eigen setting of in externe werksituaties. Onze vrijwilligers helpen hen daarbij.”

De zomerbar van Hoeve Heierveld is in juli en augustus open op maandag, woensdag, vrijdag en zondag. De exacte data en uren vind je op hun Facebookpagina. Op vrijdag 18 augustus is er een avondcafé van 16 tot 23 uur met live muziek en extra veel hapjes en drankjes.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk