Fase 4c van de herinrichting van Bloklaan, Muurveld en Hofveld gestart

De vierde en laatste fase van de herinrichting van Bloklaan, Hofveld en Muurveld ging eind april van start en zal vermoedelijk einde augustus 2023 afgerond zijn. Voor de verdere aanleg van de rotonde Muurveld – Boekfos – Bloklaan wordt de rotonde afgesloten (fase 4C) zodat de werken in alle veiligheid voor zowel de
bewoners, de werknemers als de weggebruikers kunnen worden uitgevoerd. Deze fase start op maandag 5 juni.

In deze fase is Hofveld afgesloten. Muurveld is doorlopend ter hoogte van kruispunt Bloklaan en Boekfos: enkel fietsers en voetgangers hebben doorgang. In Hofveld blijft bewonersparkeren van toepassing. Om tweerichtingsverkeer voor de bewoners in Muurveld mogelijk te maken, geldt een gedeeltelijk parkeerverbod in Muurveld. Waar mogelijk blijven enkele parkeerplaatsen voor bewoners behouden. Het doorgaande verkeer dient via de hoofdwegen te verlopen.

De maatregelen voor fase 4B in Bloklaan, Hofveld en Sint-Martinusstraat blijven tijdens fase 4C van toepassing. De aanrijroute voor het ziekenhuis verloopt, net zoals in fase 4B, via Nieuwstraat – Kerkstraat – Kerkplein en Sint-Martinusstraat. Het gedeelte Bloklaan tussen Sint-Martinus en Nieuwstraat is bereikbaar via Sint-Martinusstraat. In Sint Martinusstraat geldt een parkeerverbod. Wie toch parkeert, wordt getakeld. Je kan er enkel laden en lossen. Ook personen laten uitstappen en kort begeleiden tot de ingang van het ziekenhuis is toegestaan.

In Muurveld, Hofveld, Bloklaan en Sint-Martinusstraat is een snelheidsbeperking van 30 km/u van toepassing.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk