Inname openbare weg N9 Zellik: werken onder brug Brusselse ring

Vanaf 30 januari (tot en met 2 februari) verwijdert het Agentschap Wegen en Verkeer langs de N9 richting Brussel de betonnen blokken voorbij de bocht op de Pontbeek, en brengt vangrails aan. Deze vangrails worden helemaal doorgetrokken tot aan de bestaande vangrails aan de rotonde.

De vangrail komt naast de bestaande weg te liggen zodat er niet meer geparkeerd kan worden onder de brug en sluikstort niet meer mogelijk is. Zo zijn de brugpijlers ook extra beschermd tegen aanrijdingen. Op de N9 richting Asse plaatst het Agentschap een volledig nieuwe vangrail. 

Concreet verwijdert Strabo de bestaande jersey’s en vult de putten op richting Brussel. Aannemer Gebr. Van Doorn Geldermalsen BV staat in voor de plaatsing van de nieuwe vangrails aan beide zijden van de N9.

Verkeershinder

  • Hinder afrit R0 richting Vilvoorde: tijdens de werken op de weghelft richting Asse wordt de afrit naar de Pontbeeklaan afgesloten. Auto’s moeten omrijden via de rotonde om de Pontbeeklaan te bereiken.
  • Versmalde rijstroken: tijdens de werken op de weghelft richting Zellik moet het verkeer op de Pontbeeklaan over versmalde rijstroken.

Meer info

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk