Apotheek in Zellik slachtoffer van overval en inbraak

Het was geen fijne woensdag voor de medewerkers van apotheek Niemegeers-Engels aan de rotonde van de Brusselsesteenweg in Zellik. Op minder dan 24 uur tijd werden zij slachtoffer van zowel een overval als een inbraak. 

“Twee mannen gingen omstreeks 17.45 uur de apotheek binnen. Een van hen blokkeerde de schuifdeuren”, meldt Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde. “Op dat moment waren een klant  en twee medewerkers aanwezig. De medewerkers stonden staan aan de kassa. Ze dwongen de medewerkers de kassa leeg te halen. Een van de daders greep zelf het geld vast en stopte het in een plastic zak.”

De omvang van de buit is nog niet bekend. “Een medewerker kreeg een klap op het achterhoofd met de kolf van het wapen en moest naar het ziekenhuis voor verzorging. De daders zijn te voet gevlucht. Het onderzoek loopt.”

Alsof dat nog niet erg genoeg was, werd de apotheek in de nacht van woensdag op donderdag ook nog eens het slachtoffer van een inbraak. Of er een link is tussen de overval en de inbraak is momenteel nog niet duidelijk. Het is ook onduidelijk of er effectief iets gestolen werd. Bij de apotheek zelf is men nog in shock door de gebeurtenissen en wenste men niet te reageren. Donderdag was de apotheek wel gewoon open.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk