Werken nieuwe vrijetijdssite Zellik van start

In Zellik werd gisteren de eerste symbolische steen gelegd van de nieuwe vrijetijdssite. Het nieuwe vrijetijdscentrum komt op de site waar in het verleden onder andere sporthal Molenbos en cultuurcentrum De Horinck huisden. In het nieuwe vrijetijdscentrum worden de bibliotheek, de cafetaria, de huidige zalen langs de Noorderlaan, het jeugdhuis en de jeugdlokalen ondergebracht. De bestaande verouderde gebouwen langs de Noorderlaan zullen gesloopt worden na ingebruikname van het nieuwe centrum.

Rond de vrijetijdssite is een grote zone voorzien als gemeentetuin (groene parkzone). Voor de opmaak hiervan organiseerde de gemeente Asse in de zomer van 2020 een digitaal participatietraject .

Gemeentetuin

Om het ontwerp van de gemeentetuin participatief aan te pakken, werd een antennegroep samengesteld met betrokkenen die hun vereniging of doelgroep vertegenwoordigen.

Elke vertegenwoordiger ontving een doe-pakket waarmee hij, samen met zijn vereniging, aan de slag kon om de gemeentetuin vorm te geven. De oudste leerlingen van de Zellikse scholen kregen eveneens de kans om mee te ontwerpen.

Op een digitale participatieavond in april 2021 werden deze ideeën samen gelegd en luisterden we naar het waarom. Het studiebureau verwerkte de input van deze avond, samen met de ideeën die naar voor kwamen uit de doe-pakketten en gaat hiermee aan de slag om de gemeentetuin vorm te geven. 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk