Patisseriezaak Marie-Jeanne opent de deuren

Afgelopen week opende op Muurveld in Asse met Marie-Jeanne de nieuwe patisseriezaak van Ellen De Goedt en Steven Moens. Nu ja nieuw, het koppel bakte al drie jaar op bestelling taarten in hun garage, maar de vraag werd groter dan het aanbod.

Steven Moens (47) had zijn strepen al verdiend als zaakvoerder van tearoom Savarin in Asse. Zijn specialiteit was toen al patisserie. Daarin blonk hij al uit tijdens de prestigieuze nationale en internationale patisseriewedstrijd Mandarine Napoléon. Zeven jaar geleden hield hij het bekeken als zaakvoerder maar een goede drie jaar geleden begon zijn patisseriehart toch opnieuw te kloppen. Samen met zijn vrouw Ellen De Goedt (36), toen nog stewardess, besloten ze om in bijberoep te starten met hun eigen kindje: Marie-Jeanne.

“We zijn begonnen in de keuken bij ons thuis met het maken van taarten en patisserie op bestelling. Toen er door de mond-aan-mondreclame steeds meer bestellingen binnen kwamen, verhuisden we naar onze kelder en garage”, vertelt het koppel. Tijdens de coronamaanden werd het pas echt druk toen de mensen nergens heen konden en dan maar een taartje bestelden om thuis op te eten. “We werkten enkel op bestelling en in het weekend maar toch was het aanschuiven. Als we eens iets op overschot hadden, was dat vaak op vijf minuten verkocht. Toen kwam al de vraag om meer patisserie te maken.”

Toen ze met Kerst ‘21 volledig uitverkocht waren, beslisten Ellen en Steven om de stap naar een volwaardige winkel te zetten. “Die zoektocht was niet makkelijk maar gelukkig konden we terecht in de voormalige kapperszaak op de hoek van Muurveld met Boekfos. De verbouwingen deden we zelf terwijl we ook nog onze garageverkoop organiseerden. We zijn een samengesteld gezin met vier kinderen en we zijn blij dat we met Marie-Jeanne nu ook samen ons eigen kindje hebben”, zeggen Ellen en Steven.

Bij Marie-Jeanne kan je voortaan van woensdag tot en met zondag binnenspringen voor de lekkerste patisserie. “Dat we enkel taarten en geen brood of koffiekoeken aanbieden is best een uniek concept. Steven maakt alles ook elke dag vers, onze koeltoog ziet er telkens anders uit. Al valt onze chocoladetaart zwarte woud duidelijk in de smaak. Wie zeker wil zijn van zijn favoriete taart of van een gepersonaliseerde verjaardagstaart, kan nog steeds op voorhand bestellen.”

Dat het geen evidente periode is om te starten met een nieuwe patisseriezaak, beseffen Ellen en Steven ook wel. “We kregen wel al de opmerking dat we zot zijn om nu te starten en het is nog afwachten wat de impact van de stijgende prijzen zal zijn. We zullen even op de tanden moeten bijten en het kan alleen maar beteren zeggen we dan.”

Dat ook de stoep voor hun deur een werfzone is, maakt het er al helemaal niet makkelijk op. “Ocharme, hoe zitten jullie hier nu”, klonk het al. “Chapeau dus voor onze klanten. Op onze openingsdag waren we op de middag al uitverkocht en ook de andere dagen hadden we amper overschot. Omdat we niet langer op bestelling werken, mochten we al veel nieuwe klanten verwelkomen. En we zullen ook wel opvallen met de roze kleur van onze winkel. Dat we dicht bij het ziekenhuis liggen en zelfgemaakte koekjes en enkele lokale producten verkopen, zal ook wel een troef zijn. Drie jaar geleden hadden we nooit gedacht dat we een eigen zaak zouden hebben”, besluiten Ellen en Steven.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk