Maggie De Block wordt voorzitster van nieuw adviesorgaan WHO

Open VLD-kamerfractieleidster en voormalig minister van Volksgezondheid Maggie De Block is door de Wereldgezondheidsorganisatie gevraagd om een nieuwe adviesgroep van de WHO voor te zitten. Het gaat om de Technical Advisory Group – of TAG – One Health, die zich richt op gezondheid vanuit een integrale visie. Dat adviesorgaan werd opgericht samen met internationale experten. De Belgische directeur van WHO Europe, Hans Kluge, heeft De Block gevraagd om de groep voor te zitten.

“We hebben met ons land een traditie op vlak van internationale samenwerking en ook op vlak van gezondheidsbeleid is dat meer dan ooit nodig,” aldus De Block. Die adviesgroep komt op 31 oktober en 1 november voor het eerst samen in Kopenhagen. Dit bericht werd deze namiddag door Belga verspreid en mondeling door de Merchtemse politica bevestigd. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be